Målare

Studieort: Karlshamn
Utbildningsanordnare: Vuxenutbildningen i Karlshamn Antal poäng: 1100
Antal veckor: 44
Förkunskapskrav: Grundläggande svenska, grundläggande svenska som andra språk eller motsvarande.
Studietakt och studieform: Heltid och platsbunden.
Utbildningsstart: Augusti

Att vara målare är ett praktiskt och kreativt yrke som kräver känsla för färg och form. De arbetar med att måla inom- och utomhusmiljöer och att tapetsera väggar. Det är mycket viktigt att vara noggrann då underarbetet är avgörande för att få ett bra slutresultat. De arbetar ofta självständigt, men träffar både kunder och andra yrkesgrupper, vilket kräver god samarbetsförmåga och stort egenansvar. Efter utbildningen följer en tid som lärling.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår i utbildningen med minst 15%. Övrig tid genomförs utbildningen på Vägga Gymnasieskola. Utbildningen är på 1100 poäng fördelat på 44 veckors studier. Angivna poäng och studietid kan variera beroende på tidigare kunskaper och om du eventuellt behöver läsa till någon kurs för att uppfylla behörighetskrav/certifieringskrav. Innan ansökan sker rekommenderas ett studiebesök på utbildningen. Vid studiebesöket får du veta mer om utbildningens innehåll, olika inriktningar och upplägg samt kraven som ställs på dig som studerande.

Innan ansökan ska du göra ett studiebesök på utbildningen för att få veta lite mer om utbildningens innehåll och upplägg samt vad som krävs för att klara utbildningen.