En banner för framtidsboost

Framtidsboost den 2 mars 2021 kl. 10.00 – 12.00

Ta del av digitala föreläsningar som kan inspirera och ge hopp om framtiden!

Du kommer bland annat att få lyssna på en prisad ung entreprenör, AI (artificiell intelligens), få information om utbildningsvägar och framtidens arbetsmarknad samt få tips och trix inför anställningsintervjun!

Tidpunkterna för dagens föreläsningar är följande:

10.00-10.05 Välkommen!

10.05-10.20 Ung entreprenör.

Evelina Nilsson startade mätföretaget Mätrix som 24-åring (2014). Nyligen tog hon hem vinsten som årets unga företagare i Blekinge och vann tredjeplatsen i Sverige som årets unga företagare. Här ger hon en inblick hur geodetisk mätningsteknik används inom bygg- och anläggningsbranschen. Hur markerar man var hus ska stå, var avloppsrör ska dras, var vägar ska gå och på vilken nivå olika våningsplan ska byggas. Evelina delar  med sig av sin resa från butiksbiträde på ett konditori till egenföretagare inom byggbranschen.

10.20-10.35  Framtidens arbetsmarknad.

Det finns en hel del som kan vara bra att tänka på när du väljer vad du ska jobba med och utbilda dig till. Att utgå ifrån dina intressen är till exempel ofta en bra start! Men det kan även vara bra att känna till hur arbetsmarknaden kommer att se ut. Med andra ord, hur enkelt det är att få jobb, både nu och på några års sikt? Arbetsförmedlingen har svaren!

10.35-11.05 Anställningsintervju live.

Perfekt för dig som aldrig varit på en anställningsintervju! Eller för dig som helt enkelt tycker att det är jobbigt. Här får du bra tips på hur du ska göra, och vad som är viktigast att lägga fokus på. Kolla live när Linnea som jobbar på kommunens HR-avdelning håller i en anställningsintervju.

11.05-11.15 PAUS.

11.15-11.35 Utbildningsvägar framåt.

Här berättar vi om olika utbildningsformer som finns att välja mellan. Har du koll på skillnaderna mellan vuxenutbildning, folkhögskola, yrkeshögskola, högskola och universitet till exempel? Vi berättar också var du hittar mer information om den utbildningsform som du är intresserad av.

11.35-11.50 Artificiell Intelligens: ett framtidssäkert område.

Martin Boldt från BTH berättar om vad artificiell intelligens (AI) egentligen är och hur den skiljer sig från mänsklig intelligens. Hans miniföreläsning förklarar hur intelligenta system kan lära sig att lösa olika komplexa uppgifter, till exempel att identifiera cancertumörer eller att få bilar självkörande. Martin Boldt är docent i datavetenskap och forskar inom AI-relaterade tillämpningar. Han är även programansvarig lärare för BTH:s  civilingenjörsprogram i AI och maskininlärning.

11.50-12.00 Tack och hej!

Mer information kommer att publiceras här: Vuxenutbildningen i Karlshamns Facebook sida.