Hårstylist

Hårstyling är en utbildning för dig som vill kunna hantera och forma ett hår professionellt med hjälp av spolar, värmeverktyg och olika sorters dekorationer. Lite förenklat handlar hårstyling om den del av frisöryrket som inte kräver sax eller kemiska produkter. Men gissa om det går att skapa fantastiska kreationer trots dessa ”begränsningar”! Du får lära dig de grundläggande stilar och tekniker som utgör basen för all hårstyling, men lär dig också variera resultatet och skapa hållbara frisyrer.

Utbildningen är avpassad för dig som saknar eller har begränsade förkunskaper och tänkt för dig som är till exempel makeupartist och vill bredda ditt utbud för att ta fler uppdrag, fotograf som vill kunna styla dina modeller, eller helt enkelt för att hårstyling är väldigt kreativt och kul.

Grundnivån Hårstylist är ensamt inte tillräcklig för att ligga till grund för ett komplett yrke utan främst avsedd för breddning av existerande kunskaper inom skönhetsyrken eller fungera som avstamp för vidare studier i utbildningen Hårdesigner.

Utbildningen är på 400 poäng fördelat på 16 veckors studier. Angivna poäng och studietid kan även variera beroende på tidigare kunskaper och om du eventuellt behöver läsa till någon kurs för att uppfylla behörighetskrav/certifieringskrav.

Innan ansökan sker rekommenderas ett studiebesök på utbildningen. Vid studiebesöket får du veta mer om utbildningens innehåll, olika inriktningar och upplägg samt kraven som ställs på dig som studerande.