Kockutbildning restaurang-kock
Studieort: Karlshamn
Utbildningsanordnare: Vuxenutbildningen i Karlshamn
Antal veckor: 44
Antal poäng: 1600 poäng beroende på förkunskaper. Introduktionsvecka samt svenska 2 eller svenska som andraspråk 2 ingår för den som saknar dessa betyg.
Förkunskapskrav: Svenska 1 eller Svenska som andraspråk 1 på gymnasial nivå samt engelska motsvarande grundskolenivå.
Studietakt och studieform: Heltid och på plats. 70% av utbildningen sker i form av arbetsplatsförlagt lärande, APL.
Utbildningsstart: 11 augusti
Utbildningen ger de kunskaper och färdigheter som krävs både teoretiskt och praktiskt för att kunna jobba professionellt inom restaurangbranschen.
Fokus kommer att ligga på kreativ matlagning och gastronomi för att kunna jobba professionellt och internationellt inom branschen.
Att utbilda sig till kock är starten på en spännande karriär där du får arbeta med mat som både hantverk och konstform.
Som kock engagerar du alla sinnen – du skapar smakupplevelser, experimenterar med ingredienser och tekniker och utvecklas ständigt i ditt yrke.
Utbildningen har ett lärlingsupplägg vilket innebär att genomförandet sker kombinerat i skolan och på arbetsplatser där man får träna på alla moment inom matlagning.
Innan ansökan ska du göra ett studiebesök på utbildningen för att få mer information om innehåll och vad som krävs för att klara utbildningen. Studiebesök sker på tisdagar kl. 10.30 och bokas på annika.knutsson@utb.karlshamn.se