Hårstylist

Studieort: Malmö samt hemort
Utbildningsanordnare: Vuxenutbildningen i Karlshamn, Leep AB.
Antal poäng: 400
Antal veckor: 16
Utbildningsstart: Läs om kursstart på Leep.

Hårstyling är en utbildning för dig som vill kunna hantera och forma ett hår professionellt med hjälp av spolar, värmeverktyg och olika sorters dekorationer. Lite förenklat handlar hårstyling om den del av frisöryrket som inte kräver sax eller kemiska produkter. Du får lära dig de grundläggande stilar och tekniker som utgör basen för all hårstyling, men lär dig också variera resultatet och skapa hållbara frisyrer.

Utbildningen är avpassad för dig som saknar eller har begränsade förkunskaper och tänkt för dig som är till exempel makeupartist och vill bredda ditt utbud för att ta fler uppdrag, fotograf som vill kunna styla dina modeller, eller helt enkelt för att hårstyling är väldigt kreativt och kul.

Grundnivån Hårstylist är ensamt inte tillräcklig för att ligga till grund för ett komplett yrke utan främst avsedd för breddning av existerande kunskaper inom skönhetsyrken eller fungera som avstamp för vidare studier i utbildningen Hårdesigner.

Utbildningen är på 400 poäng fördelat på 16 veckors studier. Angivna poäng och studietid kan även variera beroende på tidigare kunskaper och om du eventuellt behöver läsa till någon kurs för att uppfylla behörighetskrav/certifieringskrav. Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår i utbildningen med minst 15%.

Innan ansökan sker rekommenderas ett studiebesök på utbildningen. Vid studiebesöket får du veta mer om utbildningens innehåll, olika inriktningar och upplägg samt kraven som ställs på dig som studerande.

Datum för digitala studiebesök

Studiebesök sker löpande, maila jessica@leep.se för att boka ett studiebesök.

Studiebesöket sker via Zoom, det går bra att ansluta i webbläsaren och du behöver inget användarkonto.

Mötes ID: 834 8988 0480

Lösenord: 316978