VVS-montör

Studieort: Växjö samt hemort.
Utbildningsanordnare: Vuxenutbildningen i Karlshamn, Montico.
Antal poäng: 1650
Antal veckor: 55
Förkunskapskrav: Grundläggande svenska, grundläggande svenska som andra språk eller motsvarande. Du måste också göra ett gymnasiearbete.
Studietakt och studieform: Heltid med varierande antal dagar/vecka på plats i Växjö. APL eller praktik kan vara på annan ort.
Utbildningsstart: Flera starter per termin, kontakta studievägledningen för aktuellt startdatum.

En VVS-montör, eller rörmokare som de också kallas, är ett kreativt och lösningsfokuserat arbete. En VVS-montör arbetar med att montera rör och vattensystem i inomhusmiljöer. Förutom att montera rör installerar en VVS-montör värmepumpar och elpannor, solvärme, varmvattenberedare, element och det som ingår i ett badrum så som toalettstol, badkar och handfat.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår i utbildningen med minst 15%.

Utbildningen är på 1650p fördelat på 55 veckors studier. Angivna poäng och studietid kan variera beroende på tidigare kunskaper och om du eventuellt behöver läsa till någon kurs för att uppfylla behörighetskrav/certifieringskrav.

Innan ansökan sker ska du göra ett studiebesök på utbildningen. Kontakta Marcus Sjöqvist marcus.sjoqvist@montico.se för att boka studiebesök. Vid studiebesöket får du veta mer om utbildningens innehåll, olika inriktningar och upplägg samt kraven som ställs på dig som studerande.