Servering i kombination med svenska

Studieort: Karlshamn, Ronneby samt APL-plats
Utbildningsanordnare: Vuxenutbildningen i Karlshamn, Astar
Antal poäng: 850 poäng
Antal veckor: 52
Förkunskapskrav: SFI kurs C/D

Studietakt och studieform: Heltid inklusive SFI-studier och platsbunden med eventuellt inslag av distans. APL eller praktik kan vara på annan ort. APL, ingår i utbildningen med minst 15 %.
Utbildningsstart:  Se webbansökan

Som servitör/servitris är du en nyckelspelare på alla restauranger, barer och caféer. I yrket uppträder du eleganta och kommunicerar med gästerna för att ge en så bra upplevelse som möjligt. Under utbildningen utvecklar du dina kunskaper i servering.

Utbildningen syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt. På utbildningen får du grundläggande teoretiska och praktiska kunskaper om de arbetsuppgifter som utförs inom branschen. Du utvecklar dina kunskaper i olika serveringsmetoder, bärteknik och matsalshantverk. Du får även lära dig att utforma menyer samt hur du kombinerar mat och dryck på bästa sätt. Utbildningen kombinerar dryck- och serveringskunskap vilket breddar din erfarenhet och gör dig mer eftertraktad på arbetsmarknaden. Utbildningen kombinerar studier i SFI/GRUV med yrkesutbildningen inom servering.

När du är klar med utbildningen får du betyg i kurserna och diplom som bevis på dina yrkeskunskaper. Diplomet har ett stort värde hos arbetsgivare i branschen.

Innan ansökan sker rekommenderas ett studiebesök på utbildningen. Vid studiebesöket får du veta mer om utbildningens innehåll, olika inriktningar och upplägg samt kraven som ställs på dig som studerande.

Kontakt för anmälan om studiebesök: marcus.paci@astar.se