Lastbilsförare

Studieort: Karlshamn, Asarum.
Utbildningsanordnare: Vuxenutbildningen i Karlshamn, VFG utbildning.
Antal poäng: 900
Antal veckor: 41
Förkunskapskrav: Grundläggande svenska, grundläggande svenska som andra språk eller motsvarande. Det krävs körkortstillstånd, B-körkort samt att du fyllt 21 år innan utbildningen är avslutad. Du behöver också ha genomgått en hälsokontroll på en vårdcentral.
Studietakt och Studieform: Heltid och platsbunden.
Utbildningsstart: Augusti och januari
Studiebesök: Måndagar klockan 10.00-11.00 under perioden 15 april till 10 juni. En föranmälan ska göras till marcus.jonsson@vfg.se.

Utbildning till yrkesförare för godstransporter syftar till att ge de kunskaper och färdigheter som krävs för att arbeta på ett serviceinriktat, säkert samt kvalitets- och miljömedvetet sätt.

Utbildningen leder till körkortsbehörighet C eller CE samt yrkeskompetens för godstransporter.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL, ingår i utbildningen med minst 15%.

Utbildningen är på 900 poäng fördelat på 41 veckors studier. Angivna poäng och studietid kan variera beroende på tidigare kunskaper och om du eventuellt behöver läsa till någon kurs för att uppfylla behörighetskrav/certifieringskrav.

Innan du ansöker till utbildningen ska du göra ett studiebesök. Vid studiebesöket får du veta mer om utbildningens innehåll, olika inriktningar och upplägg samt kraven som ställs på dig som studerande. Studiebesök erbjuds varje måndag klockan 10.00-11.00 under perioden 15 april till 10 juni. En föranmälan ska göras till marcus.jonsson@vfg.se.