Bild: Montico.

Jasmine fick jobb på Saab via utbildning

Jasmine fick jobb på Saab i Karlskrona via utbildning hos en av våra externa leverantörer, Montico. För Jasmine Månsson var målet med att gå Monticos svetsutbildning tydligt. Hon ville göra sin praktik på Saab i Karlskrona och sedan söka en tjänst där. Nu är hon i mål och har fått jobb som svetsare.

Montico driver en svetsutbildning för kvinnor i samarbete med Saab i Karlskrona som är anpassad till deras behov. Inför kursstarten hölls en rekryteringsträff på Saab då man fick veta mer om utbildningens innehåll och en inblick i hur det är att jobba som svetsare där.

– Jag var på rekryteringsträffen och fick sådan gåshud när jag var där och tänkte wow, här vill jag jobba. Sedan sökte jag utbildningen och började studera några månader senare, säger Jasmine.

Efter lite drygt åtta månaders studier var det dags för arbetsplatsförlagt lärande i sex veckor som Jasmine gjorde på sin drömarbetsplats Saab i Karlskrona.

– I slutet av min praktik lade jag ett arbetsprov som blev godkänt och jag var så lycklig. Målet med hela min utbildning var att få komma in och ha min praktik på Saab och sedan lägga ett arbetsprov och söka en tjänst, vilket jag gjorde och jag är så stolt över mig själv och min resa.

– Några dagar efter avslutad praktik ringde dem från Saab och sade att de varit nöjda med mig och erbjöd mig en provanställning som svetsare.

Jasmine imponerade på Saab

Hanna Eriksson är koordinator på Saab och har haft hand om Jasmine och två andra elever som gjort sin
praktik där.

– När de kommer till oss är de mycket väl förberedda och ofta på en nivå rent svetsmässigt som har överraskat mig positivt. Yrkeslärarna Anders och Fredriks engagemang och yrkeskunnande syns tydligt i tjejernas arbete, säger Hanna.

Ett av målen med praktiken är att lägga ett arbetsprov som alla jobbsökande svetsare gör för att få en
anställning på Saab.

– Det är ett rätt utmanande arbetsprov med plåtar i stora dimensioner. Jasmine imponerade med att vara så gott som klar redan till frukost, och hennes prov godkändes sedermera både visuellt och i röntgen. Det kändes otroligt roligt att kunna ge Jasmine ett erbjudande om en tjänst hos oss redan ett par dagar senare.

Vill du också gå en yrkesutbildning? Här hittar du alla utbildningar.